Кафедра Рослинництва та садівництва


  ГОЛОВНА   |   СКЛАД  |   ДИСЦИПЛІНИ   |   НАУКОВІ І МЕТОДИЧНІ ПРАЦІ  |   ІСТОРІЯ  |

    НОВИНИ, ПОДІЇ, ОГОЛОШЕННЯ

КОНТАКТИ

Система 'Сократ': http://socrates.vsau.org
Офіц. сайт: http://vsau.org, http://vsau.edu.ua
Спільнота ВНАУ: http://socrates.vsau.org/elgg

  • 2024-06-07 15:26:47 опублік. Вдовенко Сергій Анатолійович

    Однією з основ навчального прроцесу є практична підготовка здобувачів вищої освіти. Практичне навчання в першу чергу передбачає закріплення отриманих навиків, які були набуті під час теоретичного курсу навчання. Під час проходження навчальної практики зі спеціальності 203 «Садівництво, плодоовочівництво та виноградарство» здобувачі 2 курсу виконували технологічні операції, які повязані з доглядом за рослинами багаторічної спаржі, помідор на дослідному полі Вінницького національного аграрного університету. Зокрема, проведено догляд за міжряддям спаржі та видалення неконденційних пагонів. Також, під час практики здобувачі вищої освіти ознайомились з особливостями садіння розсади та подальшого вирощування помідор у плівковій теплиці Вінницького національного аграрного університету. Керівник проф. Вдовенко С.А.
  • 2024-06-07 14:24:44 опублік. Мазур Олександр Васильович

    Фото Невід’ємною складовою навчального процесу є практична підготовка здобувачів вищої освіти, яка передбачає практичне навчання з метою підвищення професійних навиків. Під час проходження навчальної практики зі спеціальності 203 «Садівництво, плодоовочівництво та виноградарство» здобувачі 1 курсу виконували технологічні процеси у плодово-ягідному розсаднику Вінницького національного аграрного університету. Зокрема, зелені операції з обрізки, формування кущів винограду та підв’язування пагонів. Ознайомлення з особливостями розмноження та вирощування посадкового матеріалу плодово-ягідних рослин та винограду. Також, під час практики здобувачі вищої освіти були ознайомлені з особливостями вирощування розсади овочевих та баштанних культур у плівкових теплицях Вінницького національного аграрного університету. Керівник доц. Паламарчук І.І.
  • 2024-06-07 14:15:03 опублік. Мазур Олександр Васильович

    Фото Навчальні практики студенів є важливим елементом навчання та закріплення навичок студенів, умінні вирішувати поставленні завдання, самодисципліні та комплексному мисленні. В процесі навчальної практики студенти 2 курсу факультету агрономії, садівництва та захисту рослин ННІ Агротехнологій та природокористування на Навчально-дослідному полі у селі Агрономічне ознайомилися в польових умовах з видовою різноманітністю польових культур, визначили фенологічні фази росту і розвитку сільськогосподарських культур, етапи органогенезу, повноту сходів, густоту рослин, провели оцінку фітосанітарного стану ярих культур, визначили симбіотичний потенціал зернобобових культур. Навчальну практику студенти проходять у складі академічних груп. На час практики групу розділяють на ланки по 4-5 oci6, які почергово виконують те чи інше завдання програми практики. Керівниками навчальної практики були: доц. Паламарчук В.Д., Циганський В.І., Гетман Н.Я., ст. викл. Шевченко Н.В., Кричковський В.Ю.
  • 2024-04-19 22:51:38 опублік. Мазур Олександр Васильович

    Фото Викладачі кафедри рослинництва та садівництва сумісно зі студентами 33-А групи факультету агрономії, садівництва та захисту рослин ННІ Агротехнологій та природокористування на Навчально-дослідному полі у селі Агрономічне провели сівбу ярих зернових і бобових культур колекційного розсадника сільськогосподарських культур: вівса, ячменю, гороху, вики, люпину та інших польових культур, які є обов’язковими складовими колекційного розсадника.
  • 2024-04-05 16:58:40 опублік. Шевченко Наталія Василівна

    Шановні колеги.
    08.04.2024 р. в аудиторії 2512 на третій парі (о 11.30) відбудеться відкрите лекційне заняття старшого викладача кафедри рослинництва та садівництва факультету агрономії, садівництва та захисту рослин ННІ Агротехнологій та природокористування Шевченко Наталії з дисципліни «Рослинництво» для здобувачів вищої освіти спеціальності 201 «Агрономія» першого рівня вищої освіти, четвертого курсу, груп 41-А, 42-А, 43-А, 44-А, 45-А на тему: «Картопля. Продовольче, кормове, технічне значення. Хімічний
    склад бульб. Райони поширення. Сорти. Технології вирощування». Запрошуються всі бажаючі.

  • головна intranet   головна internet